Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015



Φανταστείτε ότι είμαστε στην Β΄τάξη . Στην δεύτερη αίθουσα και έχουμε μπροστά μας το Αναγνωστικό της Β΄Δημοτικού .

 Η αγαπητή δασκάλα μας , η Κυρία Βλάχου με την χαρακτηριστική της φωνή .............!!!  Αγαπητά μου παιδιά έρχονται Χριστούγεννα , γυρίστε στη σελίδα 119  . Ποιο παιδί θα μας διαβάσει ; ........ Διστακτικά σηκώνω το χέρι αλλά η δασκάλα έχει άλλη γνώμη . Για διάβασε εσύ .......   Με το δάκτυλο δείχνοντας τη γραμματοσειρά διαβάζει ο συμμαθητής μας .

                                                          63.Το σπήλαιο και η Φάτνη 
Τα παιδιά στο διπλανό δωμάτιο σχεδίασαν το σπήλαιο και τη φάτνη . Μέσα τοποθέτησαν μια μεγάλη και ωραία εικόνα με τη γέννηση του Χριστού . Όλα πήραν μέρος στη χριστουγεννιάτικη αυτή γιορτή , για να ευχαριστήσουν τον παππού . Το σπήλαιο φωτιζόταν με αναμμένα κεράκια . έχυναν τέτοιο φως , που νόμιζε κανένας πως βρίσκεται σε σπήλαιο αληθινό . 
Ο παππούς κοιτάζει και δεν μπορεί να κρατήση τη συγκίνησή του . Σηκώνει το χέρι και κάνει το σταυρό του . 
Τα παιδιά ψέλνουν : << Η Παρθένος σήμερον τον Υπερούσιον τίκτει ..... >> Τα τροπάρια αυτά τα είχαν μάθει στο σχολείο . Και τη γιορτή εκεί την είχαν δεί ΄και τώρα έκαμαν στο σπίτι . Γι' αυτό και τη σχεδίασαν καλά . Απ' όλες τις φωνές πιο γλυκιά είναι του Λάμπρου . Αυτός ήταν το πιό μικρό εγγόνι του παππού.
Άμα τελείωσε η γιορτή , ο παππούς πήρε τα εγγόνια κοντά του και τα χάιδεψε . Με δυσκολία έβρισκε λόγια να τα ευχαριστήση . Τέτοια ωραία χριστουγεννιάτικη γιορτή ο παππούς δεν είχε ξαναγιορτάσει .
                                                                 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου